I dag, 29.april 2015 et det ett år siden vi startet drifta og levering på nett smiley. Det har vert et trivelig og lærerikt år.

Litt mimring eller en kikk på byggebloggen fra april 2014 viser at:
27.april 2014 – første dreiing av maskinen (Hans fra Spetals Verk testet på egenhånd)
28.april 2014 – testing inkl lev på nett i 3 min kl 17:46
29.april 2014 kl 9. Start, levering på nett, diverse tester og opplæring. Ferdig og i ordinær «fri» drift kl 17. Representantene fra leverandørene Spetals Verk og Vasa, sammen med oss i Håra Kraft var fornøyd og de tilreisende kunne frigis.

Siden oppstarten har denne maskina produsert strøm til nettet i vel 5500 timer.

Produksjonsmessig må vi si oss godt fornøyd, men vi har ikke nådd det teoretiske målet for ett års drift. Det skyldes flere ting, både vær- og tilsigsmessige ting, begrensninger i nettet, brudd i nettet og planlagte stanser av ulike årsaker.
Maskineriet har fått bra og vi har ikke vert plaget med uhell eller stans pga feil.

Det er fortsatt mye snø i området og lite fart i smeltinga. Anlegget går, men produksjonen er beskjeden. Det er frost om nettene og det har vert nysnø flere morgener nå.
Skisenteret la ut dette bildet tatt fra «Saudabrua» i dag – Påskestemning.Etter planen er denne helga sesongens siste for skisenteret. Værmeldinga er fin så det kan bli ei flott helg i fjellet. Her ser vi Ekspressheisen og området oppover.Nå når vi går over til mai vil vi har vår og passelig med snøsmelting. Det blir spennende å følge produksjonen fremover de neste månedene.

God helg og farvel til vinteren 2014-2015 – nå vil vi ha den omsatt i kraft og kroner.