Et flott maivær i helga, men fortsatt nattefrost. Men det hjelper godt på med måndeskifte – produksjonen tikker svakt oppover og med stigende temperaturutsikter fra nå tror vi stigningen fortsetter.
Sola gjør god jobb og i nedre del, fra 400 moh, begynner det virkelig å vise at vinteren er på hell. Her ser vi stasjonen i en snart nesten snøfritt område. Røldalsvatnet er tappa ned så her kan de gis på med vann lenge . . . I bratthenget oppover fra Rv 13 dukker også terrenget opp igjen fra dvalen.Ved inntaket (600 moh) er det fortsatt fast fonn, Men spesielt mot sør, ved steiner, berg og bygninger tiner det. Døra på inntakshuset er godt tilgjengelig. I fjellsida ovenfor koser skientusiastene seg noe som viser godt igjen i snøen noen timer.I skisenteret er det siste dag for sesongen, og for en dag.Fv 520, den spektakulære fjellovergangen mellom Sauda og Røldal, ligger fortsatt gjemt under snøen her. Normalt skal den kunne åpnes ca til 17.mai, men det ser dårlig ut i år. Brøyterne har jobbet lenge, men mye snø, stadig nysnø og kuldegrader opp har gjort jobben vanskelig. De er fortsatt ikke kommet til fylkesgrensa mellom Rogaland og Hordaland. Denne uke ble de forøvrig stanset av ras. Vi håper det bedrer seg og at veien kan åpnes snart.Nå krysser vi fingrene og håper på værmeldinger som gir god snøsmelting og full produksjon l e n g e framover.