Det er fortsatt rikelig med snø i fjellet, men iflg NVE`s varsel er det ikke fare for flom i vårt området nå. Varselet er på nivå 1 – grønt (se varsom.no).

På se.norge.no kan en finne mye interessant statistikk, bl.a snømengder. Klippet dette fra kartet og som viser hva vi har «å ta av».
Fargene viser ulike snødybder slik:

Det lille nedbøren vi fikk i går gjorde at tilsiget (les overløpet) økte litt igjen i går em og kveld, men går nedover igjen nå. Temperaturen i nedslagsfeltet er lav, maks 5 gr på 1000 moh, så det er ikke så underlig.

Som forbruker er det bare å kjøre på med strømbruk. Det produseres for fullt og siden situasjonen er slik som vist over er det også lave priser. Det er sagt rekordlav pris på ned mot 3 øre i natt som var!!!. Det gir ikke mye å bygge og drive kraftverk for.

Men, noen hadde tydeligvis sett i krystallkula, forstod hvor det bar og stakk av for å nyte sol og varme. I Hellas er det tydeligvis fredelig og lite å vakte på for en normalt aktivt herremann. Du fantaserer nok mer om solenergi enn vannkraft. Nyt siste dagen.