I går såg det slik ut ved skisenteret på morgenen – bilder fra yr.no. Det er store kontraster til slik det har vert ei stund nå.Snø over vel 900 moh. Ved parkeringsplassen og nedover Håradalen begynner det å bli vått.Det gir grunnlag for start av kraftverket igjen så tidlig i går formiddag er vi i gang igjen. Riktignok er ikke produksjonen beskjeden i starten, men så peker pila oppover og etter hvert «braker der løs». På yr.no ser meldinga slik ut i formiddag.En kan trygt si at det slår til. Produksjonen stiger, men med vind og mye nedbør blir det fart i laufallet også. Ristene tetter seg raskt til og Kjell og Haldis rykker ut og rensker. Det holder kun i få timer før det tetter seg til igjen. Tilsiget økes nå så mye at det ikke er mulig å få rensket ristene så de må bare kjøres med den produksjonen vi klarer med det vannet som slipper gjennom.Vi har vann til full produksjon og vel så det, men taper for at vi mangler mekanisk risterensker – likt som i fjor høst. Ved 20:30-tida er det 30-40 cm overløp, men minimum poduksjon smiley .Olav O er på stedet og rapporter at det blåser og regner godt, bekkene flommer over og elva brummer godt. Det er alt for stor vannføring til at det er forsvarlig eller mulig å få rensket no. Det skal roe seg ila natt så vi håper på en mulighet fredag formiddag.

Slik ser yr.no sin statistikk ut denne uka frem til fredag morgen kl 8.Ajourføring fredag formiddag.
En risterensk i formiddag og oppholdsvær gjorde suser – sa da går det på fullt som ønsket smiley.

I går (onsdag) gjorde strømprisen et hopp opp også, selv om nedbøren i dag var varsla. Spennende å se hvordan det utvikler seg fremover.