Nedbørsvarselet slo til for fullt, riktignok gikk det litt tregt før det viste igjen på produksjonen, men så, torsdag kveld fra kl 20:30 startet det å stige. Det steig jevnt og trutt helt til full produksjon ut på fredag formiddag smiley.Vannføringa steig fortsatt og på det meste var det ca 25 cm overløp (de halve på bilder under).Plutselig gikk alarmen – rørbruddsventilen hadde lukket og anlegget gitt til stopp!!! – og det under full produksjon – hva nå? Nils Ove var raskt på pletten og sjekket at det ikke var noe rørbrudd eller feil som skulle tilsi dette, å da var det bare å resette ventilen og starte opp igjen. Da gikk det raskt opp til full produksjon igjen.
Hvorfor skjedde dette? Ja si det – vi antar at noe lau/skit har løsnet på ristene og blitt ført med vannet, kommet borti «padla» som styrer ventilen, og slått ut den. Sikkerheten virker i alle fall, men vi tapte en god time med full produksjon.

Produksjonen holder seg godt selv om temperaturen har gått ned og regnet gått over til snø. Nå søndag morgen er den fortsatt 2,5 MW. Totalt sett har de siste døgna gitt oss mange verdifulle MWt.

Skisensteret`s plan om å åpne lørdag kl 10, hang i en tynn tråd når det regnet som mest, men selv om det ble vått i noe av området, ble det åpning og positive kommentarer på nettet.

Nå søndag morgen melder skisenteret om -4 gr og 40 cm nysnø siste døgn smiley.
Det blir nok en bra dag der i dag.