Det ble før helga varsla mildt og nedbørsrikt vær fra natt til lørdag så nå er vi midt inne i dette. Oppdatert varsel på yr nå:Detaljene for området ved inntaket (600 moh).og for Røldalsfjellet, 101 moh,
Flomvarsel er sendt ut.
Skredvarsel for vårt område er rødt – styrke 4.
Det store spørsmålet er hvor nullgrensa på temperatur vil gå? Vi kan få mye snøsmelting i tillegg til nedbøren.

Kl 7 lørdag morgen melder skitrekket om + 3 gr og regn, og det ser vi på på kraftverket også. Produksjonen nå er på maks og den steig fort tidlig i morges.Lørdag formiddag.
Skitrekket holder stengt, men kameraene er tilgjengelige. Fra toppen av Ekspressen ser vi utover Håradalen, og at det har mildnet.
Det er ingen idyll på parkeringsplassen heller.Når vakta, Olav O, ankommer inntaket prøver han å skumme av noe snø.Utfordringa er at snølaget er tjukt og at er mye slush, busker og skitt i vatnet. Dette er det ikke noe å få på finrista – konsekvensen er stans, og det blir det, men vi fyrer opp igjen…
Det er ettermiddag og mye vann, rensk er vanskelig å få til, så vi velger å redusere produksjonen til 3 MWt. Her ser en hvordan vannet som skal inn på finrista ser ut (bilde tatt gjennom golvrista inne).Det er godt synlig at det er og har vert mye vann i alle løp – her ser vi Breiborgsbekken i full bredde..Men, det skitne vatnet, meldingene som holder seg våte, temperaturen som fortsatt er på pluss, NVE sin forsterking av flom- og skredvarslene og en forestående og usikker natt gjør at vi ca kl 19:30 velger vi å stanse produksjonen.
Vi åpner damluka og stenger rørbruddsventilen – slipper altså vann og det som følger med forbi. Vi ser situasjonen an i morgen når det er lyst.

Søndag 6.desember.
kl 06:09 meldes det slik for «Synne» på ekstremvær yr.no:
Rogaland.
Dette er avsluttende varsel for ekstremnedbøren Synne. De store nedbørmengdene i indre områder antas nå å være over. Fortsatt vil det være kraftige byger i området.

Lavtrykket som ga store nedbørmengder i deler av Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland ligger nå øst for Island og går videre sakte østover. Det er fortsatt mye vind og kraftige byger inn mot Vestlandet, Trøndelag og deler av Nordland.

Iflg yr.no ser nedbørsmengden slik ut for de siste døgna (til kl 07:00 aktuell dag).
Det er stor skredfare – varsel styrke 4 for Røldal.
Kl 08:00 meldes det om + 0,3 gr på 1000 moh og – 2,4 gr på 1370 moh (værstasjonene)
Skisensteret melder om +1 gr.

Værvarsel søndag.
Sørvestlig stiv kuling, i formiddag vestlig sterk kuling, i kveld nordvestlig stiv kuling. Regn- og haglbyger, snøbyger over 500-700 m. Fra i ettermiddag utrygt for torden.

Tilsiget er fortsatt stort. Selv med damluka helt åpen er det overløp.
Vakta er på stedet og melder om ok forhold, ingen skader og +1 gr i inntaket nå kl 10. Ikke langt oppe i liane snør det. Inntaket er reint og fritt for snø.Damluka er åpen og i tillegg er det overløp.Inntaket til Breiborgsbekken har åpnet seg igjen (uten hjelp).Oppstarten går bra og er raskt oppe i full produksjon. I tillegg er det 10 cm overløp. Det er ikke lett å se at Håraelva er utbygdd når det i utløpet ser slik ut når kraftverket går for fullt.
Nå melder vakta at det snør i området ved inntaket.Det betyr at temperaturen har falt. Det stemmer også med meldingene. Vi kan konstatere at «Synne» er over. Det stemmer også med meldingen fra NVE. Flomfaren for Odda er tatt ned til nivå 2 (gult). I fjellet meldes det imidlertid om vind og til dels vanskelige kjøreforhold.

Nå meldes det om en liten pause med kaldere vær og ganske så flott vær i morgen. I området 5-600 moh meldes det slik for morgendagen.Men, så skal det bli nedbør igjen og da ser det slik ut framover.
På 1000 moh ser meldinga slik ut.Det bør gi oss en del produksjon utover i uka også.

Pga kabelbrudd på en kabel til Telenor mellom Sauda og Breiborg får vi ikke data fra værstasjonen på Breiborg og da heller ikke noen dokumentasjon på tilsiget smiley. Dette har vert ute av drift i ei god uke nå……

Til slutt litt detaljer fra registreringene på Røldalsfjellet målestasjon (1010 moh).
Vi satser på en roligere uke nå.

Mandag 7.des – litt ajourføring fra helga.

Det tyder på at vi har vert litt «heldig» plassert mht nedbøren i helga. Fra fredag morgen til mandag morgen kom det ca 130 mm i Røldal, ca 137 mm på R-fjellet, sansynligvis over 200 mm på Sand (har bare tom søn morgen) osv. Her er en oversikt fra yr.no.
Det varsles også i dag stor snøskredfare. Aktuelle områder er markert slik:Hold dere borte fra fjellsidene.

Skisenteret melder følgende på sida si nå mandag morgen:
Mandag morgen har «Synne» reist videre fra Røldal. Det har vært mye vær i helgen, med både øsregn, vind opp mot orkan styrke og stengte heiser. Litt nysnø i natt, og nå er det vakkert i fjellet igjen. Det er meldt ruskevær og mye nedbør frem til torsdag, en god del snø fredag, og lite vind og null nedbør i helgen. Og slik ser det ut i trekket nå:Utsikten er det heller ikke noe å si noe på.