Meldingene ble i alle fall ikke gjort til skamme, en kan trygt si at det ble VÅTT. Toppen synes ha ha vert nådd seint søndag kveld. Slik har helga vert iflg målestasjonen på Breiborg.
Ser en på historikken fra okt i fjor og til nå ser det slik ut (minner om flommen 28-29.okt 2014).Det har altså vert ei heftig helg. Produksjonen i desember er svært god og har gått mye på fullt. Søndag var det full produksjon og over 30 cm overløp.
Vi måtte til med en reduksjon og en liten stans for risterensk. Ved bare minimum drift var det over 50 cm overløp.Nils Ove og Bjarte fikset det selv med disse store vannmengdene – flott innsats. Med begge spylerøra og damluka åpen var de fortsatt minst 15 cm overløp.

Yr.no sin statistikk på nedbør frem til mandag morgen, pr døgn og for ei uke bakover:
Mandag morgen ser vi tydelig at tilsiget synker, men fortsatt er det fullt kjør og betydelig overløp. Bjarte har vert på en liten sjekk mandag formiddag, spylt gjennom minstevannsføringsrøret og justert minstevannsføringa inn igjen. Han tok dette oversiktsbildetMeldingene ser slik ut nå på kort og lang sikt – området ved inntaket (600 moh):På 1000 moh meldes det slik:For skitrekket og alle skientusiaster er dette selvsagt trasig. Trekket var stengt søndag og blir nok det også mandag. Snøen har minka betraktelig. Dette melder de mandag på roldal.com: Mandag er skisenteret stengt grunnet alt regnet vi har hatt. Det er null grader på toppen, to pluss nede og nedbør som både regn, sludd og snø. Mye vind er det og i dag, vestlig kuling. Nede er det ca 40 cm snø, oppe er det fortsatt godt over en meter. Det er meldt litt kjøligere fremover, og vi håper på overgang til kun snø snart. Fra og med første juledag blir det vintertemperaturer igjen, og romjulen ser bra ut med nysnø og oppholdsvær. Følg med for daglige og ærlige oppdateringer fra Røldal. Da ser det slik ut med utsikt over Håradalen fra øverst i Ekspressen:På parkeringsplassen ser det ikke ut til å være glatt heller …I bakken er grunnnlaget i behold og ila kort tid sikkert god aktivitet igjen.ps – som dere ser har vi gode reserver enda og allerede nå mandag snør det nok oppe smiley.