Værvarslinga har så absolutt slått til – det er en kjølig start av året. I går meldte skisenteret om -14 mens det nede ved Røldalsvatnet har vert rett under 10. Ved inntaket ligger det på 10-12 grader.

Dette har selvsagt resultert i minkende vannføring og produksjon, men tilsigshalen har vart noen dager. I går ettermiddag var imidlertid tilsiget så lavt at vi stanset produksjonen før vi tømte dammen og risikerte å suge inn mer snø og is.
Det ser ut som vi fortsatt er i en stabil kald periode. Meldingene viser en svak stigning av temperaturen, men 0 nedbør fram til midten av måneden. Snø er det for lite avså det må vi gjerne få mer av nå.

Prisene peker oppover igjen, men skal vi få noe igjen av det, må vi ha noe å selge.

Vi får trøste oss med at det i skisenteret er akkurat snø nok til å holde anlegget i drift. De har startet med kveldskjøring og vi ser det er fine bilder på nettet derfra. Her et par av deres egne..
En liten ps er at det straks er 1 år siden uværet «Nina» herjet (10-11.januar). Den ødela linjenett i området som gjorde at vi var ute i flere uker. Vi satser på bedre vær og at konstruksjonene holder slik at vi får nytte de mulighetene som kommer fremover.

Tillegg 7.jan.
Bilde, tatt med kameraet på inntaket (via Olav O) i dag.Værutsikter i dag fredag 7.jan fra yr.no.
I høyde ved inntaket, 600 mohI 1000 meters høydeDet betyr 0 produksjon og sikkert stigende priser.

Prisene for neste uke har steget og er på 30 EUR-nivå.
I går var det en spesiell prissituasjon – 25 EUR her og 50 i Osloområdet !!