To uker med kulde har gitt fine forhold for vinteraktiviteter. Det har vert livlig rundt om på is, i bakker og i løypene. Nede ved Røldalsvatnet, v ed kraftverket har temperaturen vert nede i 15 minusgrader.

Bilde fra Røldal skisenter på tirsdag.
Her fra egen skitur søndag – på Fv 520 fra inntaket mot Sauda.Utsikt over et kaldt Røldalsvaatn, her mot Røldal (med ekstra kald frostrøyk ved utløpet fra kraftverket til Hydro).Her mot Botnen i sør.Denne uka mellom klokka 08:00 og 09:00 var strømforbruket i Norge 24 485 megawattimer (MWh). Med andre ord – Norge brukte vel 41% mer strøm enn vi produserte i hele fjor på en time!!

De strømprodusentene som har magasin har også kunnet hente gode gevinst på produksjonen. I vårt området har det vert timespriser på over 1 kr/kWtsmiley. (i Osloområdet faktisk det doble av det også). Kuldeperioden gjorde også at prisene generelt steig, men de normaliserer seg igjen nå.

Det kalde været ga fort redusert tilsig. Her ser vi kurven fra Breiborg. Den dokumenterer den lille vannføringa i elva nå.Det er kulde og stillhet i anlegget nå. Her fra intaket – selvedammen til venstre og elva med en liten åpning under Saudabrua til høyre.

Ved stasjoen er det enda stillere
Værmeldingene for dagene som kommer ser ut til å gi oss en del snø og det er noe vi ønsker oss, spesielt oppe. Ved målestasjonen på Røldalsfjellet (1010 moh) oppgis det en snødybde på 105 cm nå. Slik er meldingene i høyde ved intaket (600 moh)

og på 1000 moh slik. Begge er fra yr.no.Det blir spennende å se om det blir regn og om det vil gi vannføring slik at vi kan produsere litt også.

Oppdatering søndag 24.januar.
Meldingene om plussgrader slo til, men så langt er de beskjedne. På 1000 moh har det kommet 10-15 cm snø, mens det er litt yr nede i Røldal. Tilsiget ha så langt ikke økt slik at det er grunnlag for produksjon.
Den yngre generasjon, Inge og Magnus, hjelpte Olav O til å få løsnet den fastfrosne matta i utløpet av kanalen. Løs snø er lagt tilbake som islolajson. Da er det startklart ned – takker.