Det baller på seg med snø. Bare fra lørdag kveld og til og med mandag har det snødd minst en meter (litt avhengig hvor en er). Det er godt over 4 m oppe og skisenteret melder nå om 270 cm i bunn og 410 oppe. Andre sikre rapporter viser at snømagasinet nå er 20-30% over normalen smiley – det håper vi resulterer i god produksjon etter hvert.
I dag skriver Skisenteret dette på sin side: Det ser ut som vi kan få en flott dag, men husk
stor skredfare flere plasser utenfor anlegget. Skal du kjøre i skogen kan det
være fornuftig å kjøre med en venn, siden det er så mye snø at du kan trenge
hjelp om du faller
. Velkommen til Røldal!

Bilder fra webkameraene i Røldal Skisenter nå:Søndag ettermiddag ble en kaotisk dag for trafikken. Det var kolonnekjøring på Haukelid, så tok det fyr i en hengeren på en semitrailer i Seljestadtunellen med påfølgende vegstenging i flere timer. Sjåføren gjorde en helteinnsats slik at ingen ble skadet og av materielle skader er det «bare» en oppbrent semihenger.
Det snødde og snødde og var uråd å komme fram pga biler, trailere og busser som stod og venter – dvs at brøytebilene heller ikke fikk gjort noe.
Kun ca 35 min gikk det med åpen vei før to trailere, to busser og en personbil glei inn i hverandre midt i Håradalen – ny stenging. Heldigvis ingen personskader og bare mindre materielle skader, men snø, kø og klatt vei gjorde at det tok tid å rydde opp.
Ventetida på å komme over Haukeli ble lang – de måtte stenge helt for å ikke slippe flere biler ned i Røldal mens alt styret pågikk der…

Med webkamera både her og der (vegvesenet og Røldal skisenter) var det lett å følge utviklingen fra tlf eller pc. I tillegg har trafikanter og tipsere bidratt med bilder til media og andre.

Noen bilder fra tilhengerbrannen:
På vei ut av tunellenFull fyrSlukking pågår
Over er brannfolket i ferd med å sløkke og under ser vi restene av hengeren.Sjåføren kjørte koblet på hengeren igjen og drog den selv til Røldal… En trivelig og flink 30- åring fra Sauda (kjenning). Han har fått mye berettiget ros etter hendelsen.
Tolmodige sjeler venter i kø ved skisenteret.
Bilder fra kollisjonene litt seinere på kvelden:
Midt mellom påstigning Ekspressheisen og hyttefeltet skjedde det.
Tunge kjøretøy siger «fritt» på det sleipe føre.Redningsmannskap er på plass, men det er trangt om plassen.Etter hvert fikk de løsnet flokene og trafikken kom i gang igjen. Seint på natta åpnet det igjen på Haukeli også og når vi våknet til nye dag var det igjen fine forhold!!

Været har nå roet seg betraktelig og både blå himmel og sola viser ser. Meldingene fremover ser meget bra ut (meg gir fortsatt ingen produksjon) – nyt det mens dere kan.Men, når kan vi komme igang med produksjon igjen tro?
I går var det «Per varmestein» (fra gammelt av sies det at da starter det å tine nedenfra), men med bare ei uke igjen av februar, og «fin» værmelding blir det nok ingen produksjon denne måneden. Men Påsken er tidlig og vanligvis blir det da tidlig vår – vi krysser fingrene.