Det nedbørsfattige og solrike været i mai har gitt ideelle smelteforhold. Det smelter godt i lavlandet, men har også tatt seg opp i høyden nå når sola har stått på i dagevis. Det har resultert i jevn stigning av produksjon. Variasjonen innenfor døgnet er ca 1 MW med topp på kvelden ca kl 19:30-20. Bunn har vert godt ut på formiddagen.

Ikke før i går, onsdag 11.mai nådde vi maks produksjon (4941KW) og den holdt seg i vel 6 timer. I 2 av disse timene var det ca 2 cm overløp, ellers balanserte tilsig og produksjon smiley. Når prisene også er greie, og det er mye snø å ta av i høyden, er dette en flott tid. Bildet under viser produksjonen siste 12 timer etter at den begynte å falle.
Full produksjon med overløp.Bildet fra nedre del Ekspressheisen viser hvor godt det har smeltet i nedre del, opp til 7-800 moh.Mens det få hundre meter lenger oppe i skisenteret nærmest er normal vinter.Fra i ettermiddag meldes det en noe kjøligere værtype, men fortsatt flott vær og uten nedbør.
Bildet under viser langtidsmeldinga for Røldalsfjellet (1010 moh).
Det gir nok litt mindre smelting, men da mister vi heller ikke noe over dammen smiley. Det er godt å ha et trygt snømagasin.