Vi er straks midt i juli og ferietid for mange. Det fine været vi har hatt i vår og på forsommeren har endret seg til en fuktigere type. Det er lite ønskelig for de ferierende og i hverdagen for oss alle, men for kraftproduksjonen er det et pluss og ikke ett minus smiley. I starten på måneden gikk produksjonen nedover noe. Det er lett å forstå hvorfor når en ser denne oversikten på yr.no for Røldalsfjellet målestasjon (1010 moh).Men, etter en uke var det full rulle igjen. Søndag var det sågar overløp på gang igjen.I elva og fjellsida viser en våtere værtype godt igjen.
Fullt Røldalsvatn og full produksjon er en fin skue.God vannføring gir også næring til fisken og gjør det ekstra interessant med en dorgetur.Fangst, på kort tid ble det også, en i kraftverksfossen og en i elveosen.

To stolte gutter som måtte få fisken stekt med det samme. Uten noe til forsvant de raskt i 3 fornøyde barnemager.
Fra vatnet er det også kjekt å se hvor godt det gror til i traseen og rundt anlegget.