Den våte værtypen fortsetter – greit for kraftproduksjonen, men ikke de store for turister og ferierende. Noen dager med sol og gode temperaturer gikk fort over til gråvær og regn igjen – sågar med torden fredag 20.juli.
Det resulterte i overspenning på nettet og utfall av kraftverket. Det ble litt «armer og bein» for å sjekke anlegget + at Odda Energi ville ha sine folk i området for en sjekk, men heldigvis ser det ut som alle vern har fungert som de skulle så etter 3 timer var det full fart igjen. Godt jobba fra vaktmann og alle involverte.

I går, onsdag 27. toppet det seg med mye nedbør. Produksjonen har vert god hele måneden, men nå toppet det seg med full produksjon og stort overløp.

Bortimot 30 cm ser det ut som overløpet har vert oppe i.
Det er vått i liane ovenfor kraftverket.
Her ser i fakta fra målestasjonen for spesifikt avløp siste uka.Prisene er nesten uvanlig gode, over 20 øre, og holder seg ganske jevne. Det er en stor kontrast til fjorårets somerpriser og gleder en småkraftprodusent.