En flott september er på hell. Fint vær og god varme er trivelig for den enkelte, men ikke like bra for kraftproduksjonen. Drift på tomgang på bildet under.I forrige uke stoppa produksjonen pga for lite vann. Vi har heldige og fekk benytta situasjonen til litt vedlikehold. Trygve var tilfeldigvis forbi og bytta sikringen for styringa (større satt inn etter anbefaling fra leverandøren for å hindre utfall f.eks ved lynnedslag).Kjell sjekka forholda i inntaka og registrerte en del masse spesielt i Hagabekk uten at vi fikk tatt det opp da. Han fikk også testet en god måte å renske ristene på i inntaket på – ved å åpne damluka fikk han «sug» og mye dritt på rister, masser i dammen osv blei effektiv ryddet unna smiley. Nå noen dager før måneden er omme slår det om – til uvær med vind og mye nedbør. Yr.no varsler storm og mye nedbærFor 1000 moh varsles det slik for tirsdag denne uka:Det gir en rask produksjonsstigning, og en enda raskerer nedgang – vinden gir stort laufall og mye nedbør stor vannføring. Det betyr «vasking» av vannveien og resultatet er at vi må stoppe pga tette rister smiley.Vannføringa er så stor (45 cm overløp) at det er bare å holde seg i ro.Nils Ove rykker ut og åpner damluka slik at vi får spylt det meste gjennom.
Så i kveldinga minker vannføringa noe og vi klemmer til med et forsøk. Nils Ove rykker ut igjen, prøver å spyle ut det han får og stenger damluka. Vi starter og kjøre litt forsiktig opp før vi kjører til maks – det har det gått på siden. Vellykket.

I går er det nytt varsel:
og nye meldinger med MYE nedbør.Kraftverket går fortsatt for fullt og det ser ut som vi holder lau og skitt unna. Værmeldinga stemmer og allerede tidlig i formiddag er det betydelig overløp:Slik ser det ut nå (torsdag em), fra damkameraet:Fra nedsida (bilde tatt av Kjell):Men, meldigene nå tyder på at det snur igjen nå når det går over til ny mnd – oktober. Vi hadde nok vert mer fornøyd litt bedre fordeling…Det meldes faktisk minusgrader på 1000 moh allerede søndag….Høsten er egentlig ei artig tid og enda har vi bare så vidt begynt.