Oktober har vert en tørr måned med mye finvær. Det er flott for dagliglivet, men dårlig for kraftproduksjon. Det viser igjen produksjonsmessig også – de 3 første ukene har vi bare produsert snaut 300 KWt. I uka som var ble det produksjon i ca 2,5 døgn. Det artige var at i starten ble det så mildt oppe at vi fikk snøsmelting (se toppen i starten på kurven under). Etter at det ble stans igjen har temperaturen gått ned og om det var tørt i bakken tidligere så er det enda tørrere nå. Fjellsidene i Håradalen har vanligvis fine fossefall – slik er det ikke nå.
I Reinsåna er det is istedet for vann og på toppen av skitrekket ligger det fortsatt litt nysnø.I Hagabekk sildrer det litt vann.I Breiborgsbekken sildrer det forholdsvis «bra» – den er jo liten i utgangspunktet.Håraelva er som en bekk og gir bare litt mer vann enn hva som går til minstevannsføringa.Det sildrer litt over dammen, men bare halvparten av det som trengs for minimum produksjon. I minstevannsrøret renner det 56 l/s.De tørre dagene fortsetter, men på onsdag ser det ut som vi kan få vær som gir produksjon igjen. Lagtidsvarselet for Røldal:Spørsmålet er om det blir regn eller snø oppe. For Røldalsfjellet ser meldingene slik ut:Vi krysser fingrene…. og satser på at resten av høsten blir våt smiley.

I Hagabekkinntaket er det en del masse som vi skulle fått renska ut – luka til tapperøret er nesten hjemt.I hovedinntaket har vi fått spylt ut det meste av massene og i Breiborgbekken er det beskjedent med masse.