Stigende temperaturer i slutten av uke 15 satt fart i snøsmeltinga i områdene ned mot Røldalsvatnet. Lørdag ser vi det øker på oppover og tidlig lørdag ettermiddag får vi starta opp.
Tilsiget øker og vi er rakst oppe i en produksjon på 1,3 MW. Reduksjonen natt til søndag ble ganske beskjeden.
Bilder lørdag – søndag.
Lørdag formiddag er det stille i stasjonen.Avløpskananalen er fortsatt snø- og islagt, men smeltevatn fra nærliggende sider renner nedover – det er klart for å ta i mot mer vann her.Så stiger nivået i inntaksdammen så pass at det kan startes opp.

Nede ved Røldalsvatnet er det fortsatt godt med snø og veien ned er ikke brøyta. Vi målte 75 cm snø op terrassen på hytta (kun få meter høyere enn stasjonen) en time tidligere enn når dette bildet ble tatt (lørdag formiddag).Ved inntaket er det fortsatt godt med snø.I bakkane rett ovenfor er det skikørerne som fortsetter å boltre seg.Ovenfor inntaket viser den økte smeltinga godt igjen i elva.MIdt i dagen søndag stiger produksjonen til ca 2 MW. Satser på at vi får grei produksjon ei stund fremover nå.

ps – 14.mai skal være første sommerdagen og etter eldre utsagn skal sommerværet bli slik det er denne dagen :-).