Statnett har store arbeider i nettet og har via Odda Energi varsla stans for småkraftverka fra 23.april kl 9:30 til 2.mai kl 15 smiley. Det er bare noe vi må forholde oss til og gjøre det beste ut av. Første dagen klemmer vi til med service, oljeskift, gjennomgang av styresystem ++. To av driftsvaktene er på plass i kraftstasjonen sammen med to personer fra Spetals verk.Her er Kjell og Trygve i fult driv med oljeskift, Morten på servicerunde og Per jobber intenst i styreskapet.
Det blir langdag og mye godt arbeid utført. Før gjengen tar kveld startes maskina og skal gå på på «tomgang», uten å være kobla på nettet, et døgns tid. God kveld og takk for godt utført arbeid – alt ser ut til å gå slik det skal. Det er bare å vente på klarsignal for oppstart (men det er enda ei god uke til…).

Vær- og smeltemessig viser det seg at vi er heldige med denne uka. Det blir frost oppe og betydelig redusert tilsig.