Blog Image

Nyheter

Håra Kraft Nyhetssider

Disse sidene vil hovedsaklig inneholde oppdateringer ifm drift av anlegget.

Se gjerne vår ByggeBlogg for detaljerte beskrivelser, fine bilder og gode historier fra byggefasen i 2013/2014.

Tilbake til Håra Kraft Hjemmesider...

Mye snø og moderat smelting

Driftsnyheter 2015 Posted on 01 jul, 2015 23:16:10

Tirsdag ettermiddag (30.juni) såg det slik ut i inntaket,På dette tidspunktet er produksjonen bare 1 MW, etter et havari i nettet i dag tidlig. Med full produksjone hadde nok ikke overløpet vert særlig stort. Det var synd at dette skjedde nå når det gikk på skinner med kontinuerlig god produksjon. Vi ser fram til at hele nettet er forsterke og ferdig våren 2016, men er også glad for at Odda Energi gjør det de kan for å holde best mulig nett og god produksjon. Til natta kobles de om igjen og vi kan guffe opp – det liker vi.

Når en snur seg og ser opp mot skitrekket, er det en helt annen verden.Det er rikelig med snø til en lengre smelteperiode enda.
Det er bra vannføring i Breiborgsbekken også og selve inntaket svelger bra unna.Hagabekk blei ikke besøkt denne dagen, men Kjell var der for kort tid siden – der er det plenty med vann. Utfordringen er å få det til hovedinntaket på direkten. Her er det noen lumske greier som Bystøl nå ser litt nærmere på.



Befaring av traseen.

Driftsnyheter 2015 Posted on 01 jul, 2015 22:53:22

Siden vinteren har vert så snørik og våren latt vente på seg, har det ikke vert snøfritt i traseen før nå. Trygve benyttet søndag formiddag til å gå hele strekningen fra inntaket og ned. Vi var spent på om det var skjedd noe ila vinteren.

Skaden på rekkverket ved inntaket visste vi om, men når snøen er borte er det utrolig å se hvilke krefter som herjer. Her blir det litt sommerjobb!!Nedover såg det meget bra ut. Til og med brua var like hel!!Drensrøra virket som de skulle og lå fortsatt fint.Det var ufattelig lite ellers. Vi hadde et par skader i forbindelse med mye vannføring i høst, men der hadde det ikke skjedd stort. Vi må få lagt ned et drens-/avløpsrør og planert så bør det være ute av verden.

Noen trær har også lagt seg, men når Kjell får litt tid på seg tenker jeg det er blitt ved av nedfallet.



Den store møtedagen

Driftsnyheter 2015 Posted on 01 jul, 2015 22:32:02

Søndagen i marknadshelga er nærmest blitt tradisjon for å avviklet møter der alle samles. Søndag 21.juni var det dags for styremøte, generalforsamling og årsmøte i Falleigarlaget. En flott dag i Røldal. Nyt bildet – god fart i Pilthammarfossen, grønne lier og plenty snø i fjellet – kan det bli bedre? Alt foregikk i egne lokaler med full produksjon rett bak ryggen vår.
I løpet av et par tre timer var alt unnagjort. Da hadde hadde det også vert litt kaffi og drøs. Haldis disket opp med god gammeldags Røldalskost – Skaregraut og kludder med geitost. Gjengen koste seg og vi retter en stor takk til Haldis. Det ble gjenvalg på de to styremedlemmene som var på valg. Per Bjarne opplyste om at ny representant fra Hardanger Kraft AS nå ville bli Einar Vårdal. Einer er ikke ukjent for Håra Kraft og har jobbet med oss i økonomisaker. Vi ønsker han og hans profesjon som økonom, velkommen blant teknokratene og ser frem til et nyttig og godt samarbeid.

Håra Kraft AS hadde et positivt resultat i 2014, men aksjonærene prioriterte å styrke selskapet og tar ikke ut utbytte.